Pereiti prie pagrindinio turinio
Paieška

Inverterinis oro kondicionierius – tai universalus sprendimas, kuriame derinami šilumos siurblio ir oro kondicionavimo privalumai. Šio tipo technologija sujungia vėsinimo ir šildymo funkcijas, kad būtų galima prisitaikyti prie skirtingų metų laikų. Šis sprendimas leidžia tausoti vietą, padidinti komfortą ir realiai sutaupyti energijos.

Kas yra inverterinis oro kondicionierius?

Šis oro kondicionierius, dar vadinamas oro-oro šilumos siurbliu, žiemą patalpas šildo, o vasarą vėsina. Tai paprastas ir ekonomiškas būdas sujungti šias dvi funkcijas.

Oro kondicionierių dažnai sudaro lauko ir vidaus komponentai. Perjungimas tarp karščio ir šalčio yra automatinis dėl lauko ir vidaus temperatūros reguliavimo.

Kai lauke temperatūra nukrenta, įrenginys sugeria šilumą iš oro ir atiduoda ją į vidų, kad sušildytų namą ar biurą šilumos siurblio principu. Tada, kai temperatūra pakyla, vidinis elementas sugeria šilumą patalpos viduje ir išleidžia ją į lauką.

Kodėl verta rinktis oro kondicionierių?

Pasirinkus šį prietaisą galima sutaupyti iki 50 % įprasto suvartojimo.

Be to, dėl naujausių technologinių pasiekimų oro kondicionieriai tapo išties labai efektyvūs. Patalpoje galima pasirinkti konkrečią temperatūrą – tada prietaisas reguliuos šilumą, kad būtų pasiekta norima temperatūra.

Šis „2-in-1” gaminys užtikrina optimalų komfortą kondicionuojamoje ir šildomoje patalpoje, kad ir kokia ji bebūtų (būstas, parduotuvė, biuras ir t. t.), bei taupo vietą.

Kaip pasirinkti?

Specialistas gali patarti, ką geriausia rinktis,  pagal keletą kriterijų:

  • namo ar patalpų, kurias reikia vėsinti ir šildyti, tipą
  • patalpų konfigūraciją ir tūrį
  • galimas pakabinamas lubas ar palėpę
  • estetinius pageidavimus (spalva – nematoma, neutrali ir t. t.)
  • įrengiamų patalpų izoliacijos kokybę ir jų vietą saulės atžvilgiu
  • biudžetą
  • energijos klasę
  • pasirinkto įrenginio jungimą
Kuo skiriasi šilumos siurblys nuo oro kondicionavimo sistemos?

Oro kondicionierius yra oras-oras šilumos siurblys. Šilumos siurbliai oras-oras ir šilumos siurbliai oras-vanduo veikia skirtingai. Šių dviejų tipų įrenginiai taip pat skiriasi kaina, energijos suvartojimu ir efektyvumu. Naudojant šilumos siurblį oras-vanduo, name įrengiama centrinio šildymo sistema, leidžianti šildyti per radiatorius arba grindinį šildymą. Oro kondicionierius/šilumos siurblys oras-oras vis dar yra pigesnis, jo sąnaudos mažesnės, o šildymo našumas šiek tiek mažesnis nei šilumos siurblio oras-vanduo našumas.