Pereiti prie pagrindinio turinio
Paieška

Pradėję renovacijos darbus, susidursite su daugybe teisės aktais nustatytų sertifikatų ir energijos vartojimo efektyvumo etikečių

Tačiau ar žinote, kaip perkant iššifruoti etiketėje energijos vartojimo efektyvumo poveikį?

Energijos vartojimo efektyvumo etiketės tikslas – atkreipti vartotojų dėmesį į jų šildymo prietaisus. Taigi patys galite nustatyti norimo gaminio energijos vartojimo lygį.

Kas yra energijos vartojimo efektyvumo ženklas?

Ženklas leidžia lengvai įvertinti gaminius pagal jų energijos suvartojimą ir akustines savybes.

Siekdami užtikrinti atitikimą reikalavimams, specialistai gaminius vertina nuo efektyviausio A iki mažiausiai efektyvaus G.

Energijos vartojimo etiketės leidžia sužinoti ir įvertinti gaminio privalumus ar trūkumus.

Iš tikrųjų galite palyginti skirtingų prekės ženklų gaminius, remdamiesi tikrais faktais, patikrintais specialistų.

Energijos vartojimo efektyvumo schemos supratimas

Norėdami rasti gaminius, kurie sunaudoja mažiausiai energijos, paprasčiausiai remkitės spalviniu kodu ir skiriamuoju balu. Nuo žalios spalvos – mažiausiai energijos suvartojantys gaminiai – iki raudonos – daugiausiai energijos suvartojantys gaminiai.

Juos galima suskirstyti į 2 grupes: vienoje yra radiatorius, nurodantis šildymo energijos klasę, o kitoje – čiaupas, nustatantis energijos klasę ir maksimalų buitinio karšto vandens suvartojimą.

Piktograma su garso ženklu nurodo prietaiso garso lygį decibelais. Piktograma su KW nurodo prietaiso šiluminę galią, kuri padeda nustatyti, koks prietaisas atitiktų jūsų poreikius.

Etiketės svarba jūsų namams

Etiketės yra svarbios ir gali padidinti jūsų nekilnojamojo turto vertę, kai nuspręsite parduoti ar išnuomoti savo namus. Iš tiesų įstatymas reikalauja, kad nuomininkui ar pirkėjui atskleistumėte būsto energetinio naudingumo parametrus.

Taigi, galite atlikti savo namo energijos vartojimo vertinimą, kad įvertintumėte suvartojamą energiją  ir išmetamų šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekį.

Šio įvertinimo dėka galėsite renovuoti savo būstą ir reikalui esant pagerinti jo charakteristikas, kartu sumažindami  savo sąskaitas už energiją.

Atliekami darbai  gali būti izoliacija, naujas šilumos siurblys ir pan. Priklausomai nuo šalies, egzistuoja finansinė parama, kuri padės Jums šiuos darbus įgyvendinti.