Pereiti prie pagrindinio turinio
Paieška

Sparčiai keičiasi prijungtų namų objektų rinka. 2021 m. birželio mėn. oro kondicionavimo ir šildymo įrangos, skirtos namams (naujiems ir renovuojamiems), segmente AIRWELL pristatė „My Hybrid Home”- sprendimą, kuris sujungia prijungtus objektus ir dirbtinį intelektą, kad būtų galima sukurti savo energiją (fotovoltinę), kurią būtų galima pakartotinai panaudoti namuose ir optimizuoti jos suvartojimo kontrolę. Tuo pačiu metu DEP – Diagnostic Performance Energétique – praturtintas naujais kriterijais, pagal kuriuos galima lengviau nuskaityti energijos suvartojimą ir rinkti tikslesnius duomenis, susijusius su būsto vidutinės sąskaitos už energiją dydžio įvertinimu: du vienas kitą papildantys požiūriai.

DEP (Diagnostic Performance Energétique): įvertinamas metinis nekilnojamojo turto energijos suvartojimas

Nuo 2006 m. DEP leidžia įvertinti metinį nekilnojamojo turto energijos suvartojimą. Tačiau nuo 2021 m. liepos 1 d., įsigaliojus trečiajai DEP versijai, siekiama, kad būsto energijos suvartojimas ir sąskaitos už ją būtų lengviau nuskaitomos ir būtų renkami tikslesni duomenys. Nuo 2022 m. sausio 1 d. šiuos duomenis bus privaloma nurodyti nekilnojamojo turto skelbimuose ir pardavimo aktuose*. Naujoji versija bus taikoma visoms DEP, kurios bus atliekamos parduodant ar nuomojant privatų ar socialinį būstą individualiuose ar daugiabučiuose namuose, ir turės būti pateikiama kiekvienam, norinčiam įsigyti ar išsinuomoti  nekilnojamąjį turtą.

*Dokumente bus pateikta trijų nuorodų pagrindinė informacija: apskaičiuota vidutinė namo energijos sąskaita, jau žinoma energetinio naudingumo etiketė ir klimato etiketė, kurioje nurodoma, kiek namas išmeta šiltnamio efektą sukeliančių dujų.

Naujas skaičiavimo metodas

Šis V3 variantas dabar grindžiamas vienu metodu ir tik fizinėmis būsto savybėmis, pavyzdžiui, pastato, izoliacijos kokybe, langų tipu ar šildymo sistema, ir naudoja patikimesnius įvesties duomenis. Į jį taip pat įtraukti nauji parametrai, pavyzdžiui, bendrosios izoliacijos lygis, vėdinimo kokybė ir vasaros komfortas, atnaujinti oro sąlygų scenarijai, atsižvelgta į naujausią įrangą arba patobulintas šiluminis skaičiavimas. Taip pat atsižvelgiama į kitus įvertintus kriterijus, pavyzdžiui, į 16 valandų per parą trunkantį būsto užimtumą darbo dienomis arba aplinkos temperatūrą. Pagal naująją 2021 m. DEP versiją apskaičiuojant energijos suvartojimą atsižvelgiama į 5 energijos vartojimo būdus, kai anksčiau buvo naudojami 3: šildymas, karštas vanduo, oro kondicionavimas, apšvietimas ir pagalbiniai įrenginiai (VMC / šildymas).

„Naujoji energetinio naudingumo diagnozės versija leis padidinti nekilnojamojo turto, pasižyminčio geru energetiniu naudingumu, kainą”, – aiškina AIRWELL grupės prezidentas Laurent ROEGEL. „Mano hibridinis namas” – tai atsakas į šį poreikį dėl geriau kontroliuojamo suvartojimo ir išmatuojamos savos energijos gamybos. Tai atsakas vartotojams, kurie nori daryti teigiamą įtaką savo aplinkai”.

„Airwell” sukurtas hibridinis namas „My Hybrid House”: sprendimas, kaip pagerinti DEP

Mano hibridinis namas – tai sprendimas, kuris padeda optimizuoti energijos suvartojimą. My Hybrid House naudotojas tampa vartojimo šeimininku, nes jo namas tampa energetiškai savarankiškesnis, todėl į aplinką išmetama mažiau CO2 ir sumažėja išlaidos. 

Kiekvienas namų ūkis tampa aktyviu ir atsakingu energetikos pertvarkos proceso dalyviu.

Kaip tai veikia? My Hybrid House – tai namų energetikos įrangos (ir visų 2022 m. prijungtų objektų) valdymo sprendimas, pagrįstas viena programa (AIR HOME) ir specialia namų automatikos dėžute, naudojančia atvirą ryšio protokolą (Zigbee), skirtą namų įrangai: šilumos siurbliams, oro kondicionieriams, šildymui, vėdinimui, buitiniam karštam vandeniui, prijungtiems objektams ir saulės energijos gamybai valdyti bei kontroliuoti. 

Rezultatai : kontroliuojamas energijos suvartojimas dėl tiesioginės stebėsenos ir optimizuoto išmaniojo ryšio tarp būsto įrangos.

„My Hybrid Home”: idealus sprendimas naujai statybai arba renovacijai

Šis sprendimas, skirtas naujiems ir renovuojamiems namams, leis realiuoju laiku stebėti fotovoltinių plokščių gaminamą elektros energiją ir peržiūrėti jos istoriją, kad būtų galima apskaičiuoti sutaupytas lėšas. Be to, šį sprendimą ir gaminius nuotoliniu būdu stebės „Airwell SERVICE” komandos, kad būtų galima numatyti galimus gedimus.

„My Hybrid Home”, kurio struktūra pagrįsta dirbtiniu intelektu, sujungia fotovoltinę (energijos gamybą) ir namų automatizavimą. Ji integruoja visų name esančių įrenginių jungtis.

Galingas, paprastas ir intuityvus tiek valdymo, tiek naudojimo požiūriu „Mano hibridinis namas” leidžia, pavyzdžiui, rinkti :

  • būsto gyventojų naudojimosi būdus (išėjimo į lauką įpročiai, dušų skaičius, šilumos poreikis…)
  • sunaudojimą, susijusį su atitvarinėmis konstrukcijomis (pastato izoliacija…).

 

„My Hybrid Home“ skirtas naudotojui, kuris nori valdyti :

  • savo suvartojimą realiuoju laiku
  • nuotoliniu būdu valdyti savo namų temperatūrą
  • susipažinti su savo energijos suvartojimu
  • užprogramuoti veikimo laiko intervalus